• Gratis levering på alle danske bestillinger

  • Hurtig levering inden for 2-4 dage

Få en læbebalsam der holder længe - 8 simple tips til flotte læber


Diamanter siges at være en piges bedste ven, men en god læbebalsam der holder er også uundværlig. En læbebalsam eller en læbestift kan gøre en kæmpe forskel for ethvert look og kan være det visuelle touch, som kan forbinde ens udseende sammen med ens følelser og humør. Men mange gange kan en læbestift eller læbebalsam også give den modsatte effekt, hvis den påføres forkert, hvis det smitter af eller, hvis farvenuancen ikke rigtigt passer.

Så selvom man umiddelbart tænker - hvor svært kan det lige være at bruge en læbebalsam - så kan de fleste af os nok nikke genkendelse til situationer, hvor det er gået galt for os eller, hvor man har spottet en person, hvor det lige er gået hurtigt nok.

Der er flere omstændigheder der har betydning for om en læbebalsam eller læbestit holder farven, både konsistens, farvenuance og læbebalsam form. Men uanset dine præferencer for læbeprodukter, så er der her de 8 mest almindelige fejl og hvordan de undgås:

1. Du glemmer at eksfoliere dine læber

En læbebalsam der holder længe skal påføres på bløde og jævne læber. Gør det til en ugentlig vane at eksfoliere din læber med en mild læbeskrub eller ved at benytte din tandbørste og gnid den i blide og rolige bevægelser. Dine læber er meget sensitive, så start med stille og roligt.

2. Du glemmer at give dine læber fugt

Fugtige læber vil give dig et mere jævnt resultat, og en god base kan ofte være det der skal til, for at få læbebalsamen til at holde længe. Invester i en god primer, som skal opføres læberne før læbebalsamen. Husk at drikke godt med vand hver dag! Det er godt for både læber og hud.

3. Brug lipliner

Hvis du ønsker en læbebalsam der holder, så kan en lipliner kan være game-changer. Den primære grund til at bruge en lipliner er, at den skal sørge for, at læbebalsamen holder sig inden for læbernes grænse. Men hvis du anvender en lipliner på hele læben, før du påfører læbebalsamen, kan det øge farvens holdbarhed og være det der skal til, for at få læbebalsamen til at holde længere. En anden fordel med en lipliner er, at den kan få læberne til at syne fyldigere.

4. Du vælger den forkerte farvenuance

Præcis lige som huden har en læbebalsam undertoner. Det er vigtigt at læbebalsamen farvenuance går godt med din hudfarve og undertone.

5. Farven matcher ikke dine læbers form

En mørk læbebalsam eller læbestift kan få læberne til at syne tyndere, og modsat. Hvis du har tynde læber kan det være at du skal forsøge dig med en lysere læbestift eller læbebalsam.

6. Du bruger for meget lipgloss

Pas på med at tilføje alt for meget lipgloss på læberne. Less is more! Hvis du ønsker en læbebalsam der holder, så er nok at duppe en lille smule hen over læberne.

7. Pas på at læbestiften ikke smitter af tænderne

Læbestift på tænderne er et no-go. Den læbestift skal ikke smitte af på tænderne. Det kan du forhindre ved at putte en finger ind i din mund, og let lukke dine læber rundt om den. Det læbestift du har tilbage på din finger kunne være endt på tænderne.

8. Du glemmer at tage din læbebalsam med dig på farten

Selv om du har en læbebalsam der holder længe, så ved du aldrig hvornår du har brug for at rette til eller opfriske farven. Sørg for at tage din læbebalsam med dig, så du har den når der er brug for den.